Lost Boys

Publicerad | i Uncategorized

Häromdagen fick jag tillsammans med medarbetare från KRAN och andra drogförebyggande organisationer möjlighet att kolla på en förhandsvisning av filmen Lost boys av Joonas Neuvonen och Sadri Cetinkaya. Filmen var mycket kraftig och väckte starka reaktioner från publiken. Lost boys är något av en uppföljare till Reindeerspotting som släpptes år 2010. Filmen handlar om Jani som reser med sina vänner till Kambodja och Thailand för att fira att han har släppts ut från fängelset, sen stannar han där, fortsätter sitt missbruk och tappar kontrollen. Till slut försvinner Jani och hittas död i Kambodja.

Regissören gjorde ett bra jobb med att hålla stämningen och spänningen under filmens lopp, det hände alltid något och det blev aldrig långtråkigt. Man fick en inblick i en missbrukares vardag på ett rått sätt.

Filmen var mycket intressant och lärorik. Jag skulle rekommendera filmen till alla för den berättar en historia som sällan visas i sån rå form. Filmen är en inhemsk dokumentärfilm som har premiär på biografer den 25 september 2020. Man kan gå och se den t ex på Finnkinos biografer.

 

Gabriel Endale, KRAN rf

*Filmen recenseras också i dagens, 25.9 , Hufvudstadsbladet av Krister Uggeldahl

 

Sadri Cetinkaya, en av filmens två regissörer