Minnesstund till avlidna missbrukares minne

Publicerad | Uppdaterad

Minnesstunden till minne av avlidna missbrukare ordnas tisdagen den 5 november kl. 18. I år blir det 20 år sedan det första tillfället hölls. Eftersom det är 20-årsjubileum kommer tillfället denna gång ordnas i Helsingfors domkyrka.

Kom och minns under en tyst stund närstående, vänner eller bekanta som har somnat in. På kyrkans trappa tänds det ljus till minne av avlidna missbrukare.

Sångerskan Jippu uppträder. Biskop emerita Irja Eskola medverkar. På programmet finns även talturer av närstående, både på finska och svenska.

Efter tillfället promenerar vi i ljuståg till Riksdagshuset. Ljuståget startar från domkyrkan kl. 19 och går längs Alexandersgatan och Mannerheimvägen. Väl framme vid Riksdagshuset får vi ta del av musikframträdanden. Det bjuds på glögg för att hålla värmen i novemberkylan.

Ljuståget vill påminna om narkotikans offer och lyfter fram vikten av förebyggande arbete för att minska på användningen av droger och därmed drogrelaterade dödsfall.

Du behöver inte anmäla dig i förväg. Varmt välkommen!

Tillfället ordnas som ett samarbete mellan KRAN rf, Stop Huumeille ry, Tukikohta ry, Irti Huumeista ry, Sininauhaliitto, A-klinikstiftelsen, Myllyhoitoyhdistys ry och Helsingfors domkyrkoförsamling.