Vilken är din historia?

Publicerad | i Okategoriserade

Vi börjar nu ett nytt projekt här om berättande. Det finns få människor som inte tycker om en bra berättelse, om det så är en bok, en film eller något en släkting berättat för en. En bra berättelse har något, som fångar, som trollbinder, som lär en något nytt, om världen och en själv.

Jag och deltagarna i projektet ska tillsammans under de kommande veckorna utforska vad deras personliga berättelse är. Vad som rör dem och i och med det kan röra andra.

Berättelser, sagor och myter har i alla tider används för att inspirera, varna och underhålla. Att lyssna på någon annans berättelse är ett säkert sätt att utforska områden och situationer man kanske inte själv har varit i och på så sätt få insikt i andras liv och känslor. Öka sin empati.

Alla deltagarna har någon slags egna erfarenheter av missbruk och/eller psykisk ohälsa och är redo att dela med världen vad de lärt sig och hur det gick till.

Välkommen att följa med på vår resa här på bloggen, jag kommer att lägga upp inlägg och övningar som kan göras på egen hand parallellt med vårt arbete.

Alla människor har en historia som är värd att berättas, vilken är din?

yourstory

My Ström-Rantamäki, praktikant på KRAN