Att skriva sin framtid

Publicerad | i Okategoriserade

thefuture

Nu när vi har tittat på vilka våra värderingar är och fått en överblick över det förflutna med hjälp av tidslinjen är det dags att hitta framåt.

Jag tror att vi måste ha en plan, sträva efter något som känns värdefullt för att vi ska orka med det här livet med alla dess med- och motgångar. Som en vägvisare när vi känner oss vilse, som en fyr i mörkret.

Har man ett konkret mål, som är i linje med sina värderingar, behöver man inte fråga sig “vad är meningen med allt detta?” eller “vart är jag på väg?”. Man vet, och jobbar aktivt och medvetet för att komma dit.

När vi definierar vad vi vill med framtiden är det också nyttigt att definiera vad vi INTE vill. Så att vi kan undvika det.

Övning:

Använd 15 minuter till att “freeflow”-skriva om hur du absolut INTE vill att din framtid ska se ut. Freeflow-skrivande innebär att du sätter en klocka på 15 minuter och skriver oavbrutet den tiden, bry dig inte om grammatik eller stavfel eller ens så mycket om innehåll. Sluta bara inte skriva. Du kan renskriva detta sen och fundera på vad du skrev och vad det betyder.

Gör sedan samma övning, skriv 15 minuter om vad du VILL ska hända i framtiden. Hur ditt ideala liv ser ut?

Läs genom de två texterna, med dessa som grund kan du börja göra en konkret plan för hur du ska nå din önskade framtid och hur du ska undvika din mardrömsframtid.

 

My Ström-Rantamäki, praktikant på KRAN