Boka en erfarenhetsexpert!

Söker ni en erfarenhetsexpert för att till exempel hålla en föreläsning? KRAN utbildar sedan några år tillbaka erfarenhetsexperter, med erfarenheter av eget eller en närståendes missbruk och/eller psykisk ohälsa, som gärna ställer upp på olika uppdrag.

Johan Ekroth
Jag är själv en tillfrisknande alkoholist så mina erfarenheter är med missbruk med alkohol och hur jag har sluppit ur det.
- Jag kan hålla föreläsningar
- Jag kan vara ett levande bibliotek
- Jag kan besöka olika grupper
- Jag kan delta i paneldiskussion
- Jag kan delta i seminarier

Kontaktuppgifter: tfn 046 535 7587, e-post johan.dan.ekroth@gmail.com

Bodil Backman
Mor till 3 unga vuxna barn, hälsovårdare, idrottsledare och erfarenhetsexpert. Tidigare medberoende till syskon i missbruk. Haft utmattningsdepression under många år. Har med hjälp av kreativ konst, vistelse i naturen samt en period av ensamhet off-grid i sommarstugan funnit min läkning. Har rest i olika kulturer, studerat alternativ medicin, olika filosofier samt kroppsterapier för att kunna dela med mig åt människor som är i behov av stöd, kunskap och vägledning för att hitta tillbaka till sin styrka och balans.

Kontaktuppgifter: e-post erfarenhetsexperten@gmail.com

Eila Saapunki
Ensamstående mamma till en son född år 2000, har erfarenhet av kontakter med socialvården och barnskyddet både under och efter tiden i missbruk. Erfarenhet av flytt till Sverige som barn som helt finskspråkig. Hittat olika skapande former för att uttrycka mig, att bearbeta olika trauman och mitt eget missbruk. Gör gärna performance och använder mig av dans/rörelse och olika konstformer t.ex. målande. Föreläser t.ex. om hur jag har kunnat bryta mitt eget missbruk och hur jag uppehåller den och sätt att gå vidare i livet.

Kontaktuppgifter: tfn 044 0533 644, e-post eilasaapu@hotmail.com

Maria Thelen
Jag har en 25-√•rig son som anv√§nder droger. Jag har varit mycket medberoende och h√•llit f√∂rel√§sningar om medberoende. Jag har ocks√• varit i skolor och ber√§ttat om hur det kan g√• n√§r man ‚ÄĚoskyldigt‚ÄĚ b√∂rjar r√∂ka cannabis och vart det kan leda. Brukar ber√§tta min sons historia. Har √§ven f√∂rel√§st p√• engelska.

Kontaktuppgifter: tfn 040 588 0600, e-post maria.thelen@cama.fi

Laila Markelin
Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter av psykiskt våld i parförhållande och i familjen, medberoende och högkänslighet. Kan även erbjuda kamratstöd till personer som lever med långvarig smärta.
Kontakta koordinator Emma-Lena Lybäck, e-post emma-lena.lyback@kran.fi för att boka Laila.